Dating online i Norge

en mann som søker en kvinne
Angi alder
forrige steg
Ved å klikke på knappen ovenfor, gir du ditt uttrykkelige samtykke til vår Personvernpolicy, inkludert bruken av profilering for å finne dine matcher og du godtar våre Brukervilkår

Nettdating virker

Dating på nettet har blitt veldig populært, og det finnes mange norske datingsider. Hvorfor har så nettdating i Norge, og hele verden, blitt så populært? Det er det et enkelt svar på: Det virker.

Dating på nettet gir lykkeligere parforhold

Andre Baker har skrevet boken «Double Click: Romance and Commitment Among Online Couples». Her analyseres romantikk og forpliktelse blant par som heller vil oppleve kjærlighet ved første klikk enn ved kjærlighet ved første blikk. Forfatteren Baker undersøker hvordan det er mulig å bli forelska i noen man aldri har møtt, og hvorfor denne forelskelsen ser ut til å skape lykkeligere og lengrevarende forhold. De som søker en partner gjennom nettdating har et helt annet utgangspunkt enn de som ikke gjør det. Når du besøker en norsk nettside er nemlig muligheten for fysisk nærhet og opplevelsen av spontan reaksjon på utseende ikke til stede. Forhold som starter i den virtuelle verden har ofte et mer solid grunnlag i form av delte følelser og indre tanker, sier Baker.

Kompatibilitet er ikke overvurdert

Derfor er det ikke rart at Bakers forskning tyder på at par som møtes vi nettdating har flere ting til felles enn par som møtes tilfeldig på en bar. Par som møtes online har et bredere spekter av potensielle partnere å velge mellom enn det de ville ha i «den virkelige verden». Dette øker selvfølgelig sjansene for at personlighet og livsstil passer sammen, Fysisk tiltrekningskraft og kjemi er ikke det første som skjer ved nettdating, men man blir introdusert for mennesker som man har noe til felles med først. Resten er opp til en selv.

Hvem bruker datingsider i Norge?

Er det kun personer som ikke kan finne noen på alminnelig vis som benytter seg av nettdating i Norge? Kort sagt: Nei! De som dater på nettet avspeiler i større og større grad den alminnelige befolkningen i Norge. Langt de fleste er normale mennesker som du og jeg som av en aller annen grunn har hatt problemer med å møte noen de kan date i omgangskretsen sin eller på andre tradisjonelle måter.

Gode grunner til å bruker norske datingsider

Mange mennesker har ikke tid, penger eller overskudd til å ha et aktivt sosialt liv ved siden av jobben. Hvis du for eksempel jobber mye og ikke er spesielt begeistret for nattelivet på byen, så er nettdating et virkelig godt supplement til alminnelig dating. Dette spesielt hvis du bor et sted hvor det er begrensede muligheter til å møte attraktive enslige. I tillegg kommer selvfølgelig det faktum at mange mennesker syns det er anstrengende å plutselig skulle starte en samtale med en fremmed.

Nettdating gir bedre samtaler

En av de aller beste og største fordelene ved å benytte seg av datingsider i Norge, er at du helt fra starten kan snakke om emner som virkelig betyr noe for deg. Her behøver man ikke nødvendigvis å gå gjennom alle de innledende rundene med sjekkereplikker og dårlige danserutiner på gulvet. Du kan alltid føle deg trygg, og det er ingen som egler seg innpå deg med slibrige kommentarer. Hvis det skulle skje på nettet, så kan du simpelthen bare blokkere vedkommende, rapportere ham eller henne, og få vedkommende kastet ut av nettdatingsamfunnet. Alt med noen ganske få klikk.

Vi er alle som deg

Hvis du spør en som bruker en av de mange gode datingsidene i Norge om hvorfor de benytter seg av det, så finner du fort ut at de har de samme grunnene som deg. Vi er alle sammen nysgjerrige, og når man dater på nettet, så blir det hele litt enklere. Det er alltid du som bestemmer.

Populære sider