De beste romantiske filmene

en mann som søker en kvinne
Angi alder
forrige steg
Ved å klikke på knappen ovenfor, gir du ditt uttrykkelige samtykke til vår Personvernpolicy, inkludert bruken av profilering for å finne dine matcher og du godtar våre Brukervilkår

Romantiske favoritter

Det er alltid en god anledning til å se en god romantisk film. Her har vi samlet noen av de aller beste i en fullstendig tilfeldig rekkefølge.

Sleepless in Seattle (1993)

Hovedpersonene i denne filmen er Annie og Sam, spilt av henholdsvis Meg Ryan og Tom Hanks. Sams kone dør av kreft, og de flytter til Seattle for å starte på nytt. Men Sam fortsetter å sørge over sin kones død, og det er ingenting i hele verden sønnen Jonah heller vil, enn å se sin far lykkelig. Derfor ringer han inn til en lokal radiostasjon og får Sam til å fortelle om hvor mye han savner sin avdøde kone. Det får hundrevis av damer til å skrive til ham, og det fanger en viss journalists oppmerksomhet. Den journalisten er Annie Reed, og Sams oppriktige fortelling på radioen blir starten på en vakker romanse.

Matador (1986)

Denne filmen av Pedro Almodóvar handler om en tidligere suksessfull tyrefekter og en kvinnelig advokat – begge med en umettelig sadistisk lyst. De myrder deres elskere og slipper unna med det. Litt om litt begynner en av tyrefekterens unge beundrere å legge to og to sammen, og det fører det sadistiske paret enda tettere sammen.

The English Patient (1996)

Basert på boken av samme navn, handler ”The English Patient” om kærlighetsforholdet mellom den ungarske kartografen Lázló og den engelske kvinnen Katherine. Handlingen foregår under 2. verdenskrig, og er et «must» for alle som liker romantiske filmer.

When Harry Met Sally (1989)

Dette er kanskje den aller største klassikeren innenfor romantiske komedier. Meg Ryan og Billy Crystal spiller hovedrollene i filmen om to mennesker som møter hverandre tilfeldig. Det første møtet går ikke spesielt bra, og ingen av dem liker hverandre. Men de møter hverandre tilfeldig flere ganger, og de beslutter seg derfor for å være venner. Et nært vennskap utvikler seg ikke overraskende til noe mer komplisert, og så går det helt galt – før det går bra igjen.

Titanic (1997)

Man kan vel ikke ha en liste over romantiske filmer uten å ta med Titanic. Leonardo DiCaprio og Kate Winslet spiller det unge paret som møter hverandre på den skjebnesvangre reisen med skipet Titanic. Rose (Winslet) kommer fra en fin familie og er forlovet med den søkkrike Caledon. Jack (DiCaprio) eier ikke et øre, men forelsker seg i Rose ved første blikk, og viser henne en verden hvor hun kan føle seg fri.

Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain (2001)

Her i Norge er nok filmen bedre kjent som Den Fabelaktige Amélie fra Montmartre. Det er en sjarmerende fortelling om den enslige Amélie som bor i Montmartre og jobber på en lokal café. Hun drømmer seg bort fra virkeligheten og betrakter sine medmennesker med stor nysgjerrighet. En dag finner hun et levn fra fortiden, og bestemmer seg for å engasjere seg i andres liv, noe som igjen fører til vennskap og forelskelse.

Gone With the Wind (1939)

Kanskje klassikeren over alle klassikere. Under den amerikanske borgerkrigen endrer livet seg drastisk for den eller bortskjemte Scarlett. Hun bruker mye av tiden sin på å forføre Ashley, en mann som allerede er lykkelig gift. Det bryr Scarlett seg egentlig ikke så mye om, og hun legger heller ikke merke til at sjarmøren Rhett Butler prøver alt han kan for å få hennes oppmerksomhet. Inntil…

Fucking Åmål (1998)

En svensk romantisk film om tenåringene Elin og Agnes. Elin er utadvent og populær, men Agnes er stille og sjenert. Deres veier krysses imidlertid på Agnes sin bursdagsfest, en fest Elin kun deltar i for å unngå å måtte dra til en annen fest. Her utfordrer Elins storesøster henne til å kysse Agnes, som er forelsket i Elin. Elin oppdager at hun er tiltrukket av Agnes, og selv om hun ikke tør å innrømme det, vil følelsene ikke forsvinne.

An Affair to Remember (1957)

En skikkelig romantisk filmklassiker med Cary Grant og Deborah Kerr i hovedrollene. Filmen handler om to mennesker som møtes på et cruiseskip. Begge er forlovet med andre, så de nøyes med å være venner. Men etter hvert utvikles det følelser for hverandre. Når deres veier skilles ved reisens ende, avtaler de å møtes om seks måneder på toppen av Empire State Building, hvis det har lykkes dem å avslutte forholdene deres.

Populære sider